fbpx

Известување за епилепсија

CBD го намалува оштетувањето на белите дробови предизвикано од COVID-19

Во една нова студија, научниците покажаа дека ЦБД - еден од не-психоактивните канабиноиди во канабисот, го намалува оштетувањето на белите дробови кое се јавува како последица на цитокинската бура предизвикана од COVID-19, преку зголемување на нивото на природен...

Соопштение за јавноста – Историјата се пишува денес: Обединети Нации го признаваат медицинскиот канабис

По 60 години статус кво, 3 години научни прегледувања од СЗО и 2 години дипломатски дискусии, денес Обединетите нации конечно го повлекоа канабисот од Класа IV со „статус на забранета супстанца” според Единствената конвенција. Повеќе информации на следниот...

НОВИ ПРОИЗВОДИ СО ЕКСТРАКТИ ОД КАНАБИС
НАЈВИСОКИ КОНЦЕНТРАЦИИ НА ЦБД НА ПАЗАРОТ

KANOIL gold nut 25% CBD KANOIL life 30% CBD Согласно најновите сознанија за комплементарното дејство на канабидиолот со маслата од орев и авокадо, ги креиравме Каноил Ексклузив производите кои поради синергизмот на двете состојки значително го подобруваат имунолошкиот...

РЕПЛЕКФАРМ ВО СОГЛАСНОСТ СО НОВИТЕ СВЕТСКИ СОЗНАНИЈА ВО ПОДДРШКА НА РОДИТЕЛИТЕ И ДЕЦАТА СО ЕПИЛЕПТИЧЕН СИНДРОМ

Американската Агенција за храна и лекови (FDA), деновиве  одобри за употреба производ со Канабидиол (CBD), 100mg/10ml, 100 ml раствор за орална употреба, за третман на епилептични напади кај специфични форми на епилепсија (Lennox-Gastaut  и Dravet синдром) кај пациенти постари од две години (деца и возрасни пациенти)

Со ова, за прв пат на федерално ниво во САД  е одобрен за употреба фармацевтски производ од билката канабис што содржи Канабидиол (CBD) во форма на маслен раствор, со што се докажаа објавените податоци на Светската Здравствена Организација за терапевтската ефикасност на CBD кај епилепсии.

Фабриката за лекови РЕПЛЕК ФАРМ, со цел да им излезе во пресрет на родителите на најранливата категорија на пациенти –  деца со тешки форми на епилепсија, кај кои како дополнителна терапија може да се употреби фармацевтскиот производ што содржи CBD (КАНОБИЛ® ЕПИ 120 ml),   овозможи овој производ да биде достапен во аптеките по единствена малопродажна цена од 4095 денари, кој претходно беше достапен по цена од 7686 денари.

Фабриката за лекови РЕПЛЕК ФАРМ  останува на својата континуирана заложба за обезбедување квалитетни, ефикасни и безбедни лекови со цел  подобрување на здравствената состојба на граѓаните на Република Македонија, особено на децата како највредна и носечка сила  за иднината на нашата држава.

КОРИСНИ ЛИНКОВИ

РЕПЛЕК АД
КАНОИЛ

Работни часови

Пон. - Пет. / 8.00 - 16.00