fbpx
За прв пат во Македонија, иновативна природна козметика со екстракт од канабис богат со канабидиол (ЦБД)

За прв пат во Македонија, иновативна природна козметика со екстракт од канабис богат со канабидиол (ЦБД)

За прв пат во Македонија, иновативна природна козметика со екстракт од канабис богат со канабидиол (ЦБД) Што ги издвојува новите производи од линијата Канабо? Канабидиол или ЦБД, присутен во екстрактот од канабис, покрај многубројните позитивни ефекти на здравјето има...
Медицинскиот канабис би можел да помогне во борбата против ковид-19

Медицинскиот канабис би можел да помогне во борбата против ковид-19

Податоците собирани во тек на четиригодишните истражувања на канадскиот универзитет Летбриџ (University of Lethbridge -College & University in Lethbridge, Alberta, Canada), ветуваат дека одредени екстракти од канабис може да помогнат во превенција на ковид-19....