fbpx

Адолор® Рино

Paracetamol, pseudoephedrine

Филм-обложени таблети 325 mg+30 mg

ATC N02B E51

Се издава без рецепт

ТЕРАПЕВТСКИ ИНДИКАЦИИ

Ги ублажува симптомите на настинка и грип, вклучувајќи:

  • Назална конгестија
  • Болно грло
  • Главоболка
  • Болки во телото
  • Температура
  • Синусни симптоми, пример синусна болка, притисок и конгестија

ДОЗИРАЊЕ И НАЧИН НА УПОТРЕБА

Возрасни и деца над 12 годишна возраст

  • 2 филм-обложени таблети на четири до шест часа
  • Доколку симптомите перзистираат повеќе од 7 дена, потребен е совет од лекар

СОСТАВ            

1 филм обложена таблета содржи 325 mg парацетамол и 30 mg псеудоефедрин хидрохлорид.


ПАКУВАЊЕ       

Кутија со 20 филм-обложени таблети  во блистер пакување.