fbpx

Брусница Plus +

ПОДОБРО ЗДРАВЈЕ НА УРИНАРНИТЕ ПАТИШТА

Се препорачува за:

  • олеснување на тегобите предизвикани од уринарниинфекции
  • превенција при појава на повторливи уринарни инфекции

Докажано е дека екстрактот од брусница ја намалува способноста на бактеријата Escherichia coli да се врзува за ѕидовите на уринарниот тракт поради што е незаменлива во борбата со инфекциите. Покрај ова брусницата е богат извор на витамини, минерали, полифеноли и антиоксиданти кои штитат од појава на карциноми.


СОСТАВ    

1 вегетаријанска капсула содржи:

Exocyan™ екстракт од брусница 250 mg (Vaccinium macrocarpum).


ДОЗИРАЊЕ   

Над 18 години: 1 до 2 капсули на ден со поголема количина на течност.