fbpx

Вентор® Гел

Nimesulide

Гел 2%

ATC M02A A

Се издава без рецепт


ТЕРАПЕВТСКИ ИНДИКАЦИИ     

Болка и воспаление поради:

  • повреди (истегнување, шинување, тендинитис, теносиновитис, бурзитис, епикондилитис)
  • дегенеративни промени на мускулноскелетниот систем и меките ткива (артропатии, остеоартрит, ревматски болки)

ДОЗИРАЊЕ И НАЧИН НА УПОТРЕБА

Возрасни и деца над 12 години:

Тенок слој од гелот се нанесува на заболеното место два до три пати на ден, со лесно втривање, во период од  7-15 дена.


СОСТАВ          

100 g гел содржи 2 g нимесулид


ПАКУВАЊЕ       

Кутија со туба со 50 g гел 2%.