fbpx

Гастрикс®

Калциум карбонат+магнезиум карбонат

Таблети за џвакање со вкус на лимон

  • Го неутрализира вишокот на желудочна киселина
  • Брзо го олеснува чувството на жарење, печење и надуеност во желудникот
  • Безбеден за трудници
  • Не содржи шеќер

Калциум Карбонатот и Магнезиум Карбонатот реагираат со желудочната киселина во желудникот, формирајќи вода и растворливи минерални соли.

Дополнително Калциумот придонесува за нормалната функција на дигестивните ензими.


СОСТАВ              

Една таблета за џвакање содржи:

680 мг Калциум Карбонат (еквивалентен на 272 мг Калциум) и 80 мг Магнезиум Карбонат (еквивалентен на 20 мг Магнезиум).


ДОЗИРАЊЕ     

Возрасни и млади над 12 годишна возраст: 1 таблета за џвакање на ден, 1 час по јадење или пред спиење.

Таблетите се џвакаат, не се голтаат со течност.