fbpx

Кодефан®

Paracetamol, propyphenazone, caffeine, codeine phosphate

Таблети 250 mg+210 mg+50 mg+10 mg

ATC N02B E51

Се издава без рецепт

ТЕРАПЕВТСКИ ИНДИКАЦИИ     

Ублажување на главоболки од различна етиологија (тензиски, мигренозни, невралгични).

  • Поради комбинацијата од 4 компоненти, Кодефан е најдобриот избор за третман на главоболка и  мигрена.
  • Поради специјалната формулација на таблетите Кодефан има брзо дејство. Делува веќе за 15 минути.

ДОЗИРАЊЕ

Возраст Доза Дневна Доза
> 16 години 1-2 таблети 3 пати на ден
12 – години ½ – 1 таблета 3 пати на ден

СОСТАВ              

1 таблета содржи 250 mg парацетамол, 210 mg пропифеназон, 50 mg кофеин и 10 mg кодеин фосфат.


ПАКУВАЊЕ      

Кутија со 10 таблети во блистер пакување.