fbpx

Ликопен + Витамин Е

МОЌЕН ПРИРОДЕН АНТИОКСИДАНС

Се препорачува за:

  • Заштита на кожата од предвремено стареење + Ликопен спаѓа во групата на каротеноиди,  ја штити кожата од предвремено стареење предизвикано од изложеност на штетните сончеви зраци и фактори од загадената околина. Поседува силен капацитет за врзување на слободни радикали, двојно поголем од β- каротен и 10 пати поголем од Витамин Е.
  • Заштита на кардиоваскуларниот систем + Помага во намалување на крвниот притисок при блага хипертензија, ја зголемува артериската флексибилност и го регулира нивото на холестерол во крвта. Ликопенот ги штити артериите и поволно делува и на работата на срцето.
  • Подобрување на имунитетот 
  • Поволно влијае врз машката репродуктивна способност и работата на простатата

СОСТАВ        

1 вегетаријанска капсула содржи:

Екстракт од домат 300 mg (содржи минимум 15 mg природен ликопен)

Витамин Е 10 mg


ДОЗИРАЊЕ      

Над 18 години 1 капсула на ден после јадење.