fbpx

Оралсепт® раствор

Benzydamine

За прва помош и превенција

Кога почнуваат проблемите со гингивите (непцата)

црвенило / воспаление / болка / крварење / повлекување на гингивата

ATC A01A D02

Се издава без рецепт

  1 раствор – Повеќе дејства докажани во клинички студии:

  • Аналгетско
  • Антиинфламаторно
  • Антибактериско
  • Антифунгално
  • Намалува создавање на дентален плак
  • Подобрува епителизација

Индикации:

  • Гингивит, стоматит, парадонтопатија
  • Постоперативен третман на болка и рани
  • Третман на инфламација и декубити предизвикани од протетски изработки
  • Локален третман на постекстракциона болка

Употреба:

Промивање и гаргара 2-3 пати на ден по 20-30 секунди на 1 голема лажица од растворот (15 ml).

Растворот се употребува неразреден.


СОСТАВ    

100 g раствор содржи 0.15 g бензидамин хидрохлорид.


ПАКУВАЊЕ       

Кутија со стаклено шише со 100 g раствор.