fbpx

Салвисепт® Ц

Жалфија | Витамин Ц | Пантотенска киселина

ПРИ БОЛКИ ВО ГРЛОТО, СМИРУВА И ЗАЗДРАВУВА

Жалфијата е природен антисептик  или најстар традиционален лек кој се користи за лечење на  воспаленија  и болки во грлото поради нејзиното антибактериско, антивирусно и фунгицидно дејство.

Витамин Ц допринесува за побрзо заздравување на рани на кожата и слузниците и ја подобрува отпорноста кон инфекции.

Пантотенската киселина е  неопходна за нормално функционирање на кожата и слузниците и ја зголемува отпорноста на слузницата кон инфекции.


СОСТАВ         

1 ориблета содржи:

Сув екстракт од жалфија 80 mg, Витамин Ц 30 mg, Пантотенска киселина 3 mg


ДОЗИРАЊЕ

Може да се користи секојдневно по повеќе пати на ден.