fbpx

Форвита Авирекс

Vitamin D3+Zinc+Vitamin B12

Капсули 400 IU+15 mg+2 µg

Се издава без рецепт

Придонесува за:

 • Одржување на нормална функција на имуниот систем;
 • Нормална клеточна делба и заштита на клетките од оксидативен стрес;
 • Нормално формирање на еритроцити
 • Нормални психолошки и невролошки функции
 • Нормален метаболизам на хомоцистеинот
 • Нормален енергетски метаболизам
 • Нормална апсорбција и искористување на калциум и фосфор, како и одржување на нормални концентрации на калциум во крвта
 • Одржување на здрави коски и заби
 • Одржување на нормална мускулна функција
 • Одржување на нормалната плодност и репродукција кај жените и мажите во репродуктивниот период
 • Намалување на слабост и замор

Дозирање

Возрасни и деца над 11 години: Една капсула ФОРВИТА®АВИРЕКС дневно.


Состав

Една капсула содржи 10 μg Витамин D3 (Cholecalciferol) што е еквивалентно на  400 IU, 15 mg Цинк во форма на цинк глуконат и 2 µg Витамин B12  (Cyanocobalamin).

Состав 1 капсула ** (%) ПДВ
Витамин D3 (Cholecalciferol) 10 μg (400 IU)* Витамин D3 (Cholecalciferol)  

200

 

Цинк (Zn)

15 mg* Цинк

во форма на Цинк глуконат

              

150

 

Витамин B12 (Cyanocobalamin)

2 µg Витамин B12  

(Cyanocobalamin)

 

100

* еквивалентно на Максимално дозволено дневно внесување

**%Препорачано дневно внесување


Пакување

Кутија со 60 капсули во пластичен контејнер со пластично капаче безбедно за деца.