fbpx

Форвита® Глукозамин

ПРИРОДНА ЗАШТИТА НА ЗГЛОБОВИТЕ

Глукозамин е природна состојка на ‘рскавицата и на синовијалната течност, која обезбедува заштита на коските во зглобовите. Со стареењето нивото на амино шеќерот глукозамин во телото се намалува, со што се намалува и способноста на организмот за заштита за на оштетените зглобови.

Главна функција на глукозаминот е стимулирање на синтезата на ‘рскавицата во зглобовите и спречување на разградбата на ‘рскавицата. Покрај ова ја намалува болката и воспалението околу зглобовите кои се јавуваат поради остеоартритис.


СОСТАВ          

1 капсула содржи: 500 mg глукозамин сулфат


ДОЗИРАЊЕ      

Над 18 години: 2-3 капсули на ден пред оброк