fbpx

Форвита® Д3

Cholecalciferol (Vitamin D3)

Филм-обложени таблети 4000 IU

Се издава без рецепт

Придонесува за:

  • Нормален раст и развој на коските
  • Одржување на нормална функција на имуниот систем и соодветен одговор при воспалителни процеси
  • Одржување на здрави коски и заби
  • Одржување на нормална мускулна функција
  • Нормална апсорбција и искористување на калциум и фосфор, како и одржување на нормални концентрации на калциум во крвта
  • Нормална клеточна делба

Дозирање

Возрасни над 18 години: една филм-обложена таблета од 100 μg (4000 IU) дневно.


Состав

Една филм-обложена таблета содржи 100 μg Витамин D3 (Cholecalciferol) што е еквивалентно на

4000 IU

Не содржи: шеќер, вештачки бои, ароми и засладувачи, глутен,  лактоза, конзерванси, натриум.


Пакување

100 филм-обложени таблети во пластичен контејнер со пластично капаче безбедно за деца.