fbpx

Форвита® Кидс Д3

Cholecalciferol (Vitamin D3)

Филм-обложени таблети 400 IU

Се издава без рецепт


Придонесува за:

  • Нормален раст и развој на коските
  • Одржување на нормална функција на имуниот систем и соодветен одговор при воспалителни процеси
  • Одржување на здрави коски и заби
  • Одржување на нормална мускулна функција
  • Нормална апсорбција и искористување на калциум и фосфор, како и одржување на нормални концентрации на калциум во крвта
  • Нормална клеточна делба

Дозирање

Деца на возраст од 3 до 14 години и адолесценти до 18 години: една филм-обложена таблета од 10 μg (400 IU) дневно.


Состав

Една филм-обложена таблета содржи 10 μg Витамин D3 (Cholecalciferol) што е еквивалентно на 400 IU.

Состав 1 филмобложена таблета ** (%) ПДВ
Витамин D3 (Cholecalciferol) 10 μg (400 IU) *

Витамин D3 (Cholecalciferol)

200

* еквивалентно на Максимално дозволено дневно внесување

**%Препорачано дневно внесување

Не содржи: шеќер, вештачки бои, ароми и засладувачи, глутен,  лактоза, конзерванси, натриум.


Пакување

90 филм-обложени таблети во пластичен контејнер со пластично капаче безбедно за деца.