fbpx

Форвита® Кидс Цинк

Zinc

Таблети 10 mg

Се издава без рецепт

Придонесува за:

  • Одржување на нормалната функција на имуниот систем
  • Заштита на клетките од оксидативен стрес
  • Одржување на нормален вид
  • Одржување на здрава кожа, коса и нокти
  • Одржување на нормалната плодност и репродукција кај жените и мажите во  репродуктивниот период
  • Одржување на здрави  коски
  • држување на когнитивните функции

Дозирање

Деца над 3 години и адолесценти до 18 години: една таблета од 10 mg дневно.


Состав

Една таблета содржи 10 mg Цинк во форма на цинк глуконат.

Состав 1 таблета ** (%) ПДВ
Цинк (Zn) 10 mg*

Цинк во форма на Цинк глуконат

100

* еквивалентно на Максимално дозволено дневно внесување

**%Препорачано дневно внесување

Не содржи: шеќер, засладувачи, вештачки бои, ароми, глутен,  лактоза, конзерванси, натриум.


Пакување

90 таблети во пластичен контејнер со пластично капаче безбедно за деца.