fbpx

Форвита® Кидс Сируп

Мултивитамински сируп

ПОДОБРО ЗДРАВЈЕ ЗА НАШИТЕ ДЕЦА

ПОДОБАР ИМУНИТЕТ

СИЛНИ КОСКИ И ЗДРАВИ ЗАБИ

Форвита® Кидс

 • намален апетит
 • зголемен напор кај деца од училишна возраст
 • зголемена телесна активност (активен и рекреативен спорт)
 • состојби на неадекватна, нередовна и еднолична исхрана особено во зима и пролет

Со употреба на Форвита Кидс сирупот се задоволуваат секојдневните потреби на телото за витамини и се дополнува нивниот недостаток во исхраната.


СОСТАВ          

 • 1 мала лажичка (5 ml) содржи:
 • Витамин А 351µg
 • Витамин Ц 40 mg
 • Витамин Д3 2,5 µg
 • Витамин Б1 0,7 mg
 • Витамин Б2 0.8 mg
 • Витамин Б6 0.6 mg
 • Витамин Б12 0.7 µg
 • Пантотенска киселина 2.1 mg
 • Витамин Б3 5 mg

ДОЗИРАЊЕ      

Деца од 1-14 години : 1 лажичка ( 5 ml) на ден