fbpx

Форвита® Феме

Folic acid 0,4 mg

ЗА БРЕМЕНИ ЖЕНИ И ЗА ОНИЕ КОИ ПЛАНИРААТ БРЕМЕНОСТ

Фолната киселина припаѓа на групата Б витамини. Таа е важна за синтезата на нуклеопротеини, аминокиселини и крвни клетки. Потребата за фолна киселина се зголемува за време на бременоста поради тоа што е неопходна за нормален развој на ‘рбетот, мозокот и черепот на нероденото бебе.

Секојдневната употреба на ФОРВИТА® ФЕМЕ  води кон намалување на ризикот од срцеви болести, мозочен удар и други потешки заболувања.


СОСТАВ     

1 таблета содржи:

  • Фолна киселина 400 μg

ДОЗИРАЊЕ      

  • 1 таблета на ден по јадење

Се препорачува таблетите да се земаат во тек на целата бременост, посебно во првиот триместар.