fbpx

Форвита® Цинк

Zinc

Таблети 15 mg

Филм-обложени таблети 25 mg

Се издава без рецепт


Придонесува за:

  • Одржување на нормалната функција на имуниот систем
  • Заштита на клетките од оксидативен стрес
  • Одржување на нормален вид
  • Одржување на здрава кожа, коса и нокти
  • Одржување на нормалната плодност и репродукција кај жените и мажите во  репродуктивниот период
  • Одржување на здрави  коски
  • Одржување на когнитивните функции

Дозирање

Возрасни  и деца на возраст над 11 години: една таблета од 15 mg дневно.

Возрасни над 18 години: една таблета од 25 mg дневно.


Состав

Една таблета содржи 15 mg цинк.

Состав 1 таблета ** (%) ПДВ
Цинк (Zn) 15 mg*

Цинк во форма на Цинк глуконат

150

* еквивалентно на Максимално дозволено дневно внесување

**%Препорачано дневно внесување

Една филм-обложена таблета содржи 25 mg цинк.

Не содржи: шеќер, засладувачи, вештачки бои, ароми, глутен,  лактоза, конзерванси, натриум.


Пакување

90 таблети во пластичен контејнер со пластично капаче безбедно за деца.

100 филм-обложени таблети во пластичен контејнер со пластично капаче безбедно за деца.