fbpx

Форвита® Osteo

Ca + D3

ЗА ЗДРАВИ КОСКИ И ПРЕВЕНЦИЈА НА ОСТЕОПОРОЗА

Калциумот е минерал кој е влегува во состав на коските и забите. Основен предуслов за здрави коски е задоволително ниво на калциумот во организмот.

Калциумот во комбинација со витамин Д3 помага во одржување на структурата и густината на коските која нормално  се намалува со возраста, посебно кај жените во периодот на менопауза.


СОСТАВ     

1 филм-обложена таблета содржи:

  • Калциум 600 mg (во облик на калциум карбонат)
  • Витамин Д3 400 IE

ДОЗИРАЊЕ      

1 филм-обложена таблета 1 на ден, после јадење.