fbpx

Цимет + ZN

вегетаријански капсули, 200 mg + 5 mg

ПРИРОДЕН НАЧИН ЗА РЕГУЛИРАЊЕ НА ШЕЌЕРОТ ВО КРВТА

Не случајно циметот е најраспространет и најупотребуван зачин. Тој содржи бројни природни  соединенија со биолошка вредност како цинамалдехид , еугенол и антиоксиданси.

Главна карактеристика на циметот е регулирање на нивото на шеќер во крвта преку подобрување на  искористеноста на инсулинот во телото.


СОСТАВ        

1 вегетаријанска капсула содржи:

Екстракт од цимет 200 mg

Цинк (во облик на цинк глуконат) 5 mg

Главна карактеристика на циметот е регулирање на нивото на шеќер во крвта преку зголемување на сензитивноста кон инсулинот и подобрување на неговата искористеност.


ДОЗИРАЊЕ      

Над 18 години:  1-2 капсули дневно.