fbpx

Босвелиа

ЗА ПОДОБРУВАЊЕ НА ИМУНИТЕТОТ

Што е босвелија?

Од стеблото на дрвото Boswellia serrata се лачи смола Boswellia (Темјан), која се користи заради нејзините повеќекратни  позитивни ефекти на организамот.

  • При намален имунитет + ја подобрува општата состојба на организмот, ја зголемува отпорноста кон штетни надворешни влијанија, делува антиоксидативно, ги штити клетките од промени предизвикани од слободни радикали и стареење, го  успорува растот на туморните клетки т.е. делува антиканцерогено.
  • При вкочанетост, болки во зглобовите и состојби на отежнато движење  + има анти-воспалително дејство, т.е.  на местата каде има хроничен воспалителен процес  го спречува создавањето на воспалителни медијатори кои се одговорни за појава на болка и отежнато движење.  Boswellia исто така го забавува разградувањето на сврзните ткива и ׳рскавицата и ја зголемува нејзината цврстина и флексибилност.
  • При состојби на отежнато дишење проследени со чуство на недостиг на воздух + прави релаксација на дишните патишта и ги намалува на астматичните напади.
  • При воспалителни болести на дигестивниот тракт +  го намалува оштетувањето на слузницата на желудникот и ги успорува воспалителни процеси кои доведуваат до појава на болки, гадење, киселини, надуеност, зголемена активност на цревата.

СОСТАВ      

1 вегетријанска капсула содржи:

Босвелија (Темјан) сув прашок, 400 mg.


ДОЗИРАЊЕ      

2-3 капсули на ден, после оброк.