fbpx

Cellugel

Антицелулитен гел, 250 ml, 400 ml

5 АКТИВНИ СОСТОЈКИ ЗА БОРБА ПРОТИВ ЦЕЛУЛИТОТ

Активни Состојки:

 • бршлен
 • кофеин
 • костен
 • семки од грозје
 • centella asiatica

Главна компонента на овој гел е екстрактот од бршлен, чие дејство се чувствува веднаш по нанесувањето. Во комбинација со останатите состојки дејството е загарантирано.


Ефекти

 • Ја подобрува циркулацијата и лимфната дренажа
 • Овозможува детоксификација и ревитализација
 • Го намалува целулитот и ја измазнува кожата
 • Ги подобрува тонусот, еластичноста и изгледот на бедрата
 • Ја измазнува структурата на кожата со целулит
 • Ја зголемува цврстината

Употреба

Се нанесува два пати дневно, наутро и навечер, со кружни движења. Подобри резултати се постигнуваат доколку се нанесува со истовремено масирање во тек на 10 минути.

Гелот може да се користи на нозете, задникот, колковите, стомакот и други места каде се појавил целулит. После употреба на гелот, кожата на деловите кои биле третирани се зацрвенува и загрева поради подобрената циркулација.

Препорачуваме најмалку 30 дена редовна употреба за подобри резултати, или 60 дена доколку се аплицира само еднаш на ден.