fbpx
Процеси

Производство

Наша главна дејност e производство и пакување на лекови за хумана употреба:

  • Цврсти дозажни форми (таблети, обложени таблети, филм обложени таблети, тврди желатински капсули)
  • Течни и полуцврсти дозажни форми (сирупи, раствори, суспензии, креми, масти, гелови, лосиони, спрејови, супозитории, вагитории) 
  • Стерилни производи (парентерални препарати со мал волумен, капки за очи)

При производството не се користат, ниту се произведуваат токсични материјали.

Производството во Реплек Фарм ДООЕЛ Скопје се врши во согласност со јасно дефинираните постапки и начела на Добрата производна пракса.

Фабриката опфаќа простор од 3.522 м2 и е опремена со најсовремена технологија која континуирано ја развиваме, надградуваме и осовременуваме.

Production

Production facility consists of:

 

Production Department

• Department for solid dosage forms (production and packaging area)

• Department for semi-solid and liquid dosage forms (production and packaging area)

• Confectioning Department (production and packaging area)

Ancillary space

• Tampon zones, wardrobes, toilettes, restaurant for employees, ancillary warehouses, offices, technical rooms and Quality and Control laboratory.

HVAC system 

• Complete construction and qualification of the HVAC system is constructed according to the EU GMP and ISO 14 644 standards, providing the fulfillment of its three basic roles: protection of the product from contamination, protection of the employees and environmental protection. Air quality is classified as Class D EU GMP (ISO 8) and ISO 9 into the secondary packaging zone.

Реплек Фарм

Сертификати

Сертификат 1

Сертификат 1

Сертификат 2

Сертификат 2

Сертификат 3

Сертификат 3

Сертификат 4

Сертификат 4

СТРАНИЦАТА Е СЕУШТЕ ВО ИЗРАБОТКА

СТРАНИЦАТА Е СЕУШТЕ ВО ИЗРАБОТКА

СТРАНИЦАТА Е СЕУШТЕ ВО ИЗРАБОТКА, ПРОДОЛЖЕТЕ КОН ИСТАТА.

You have Successfully Subscribed!